Deze zorginstellingen gingen u voor


Over ons, Beter in Fabricage

In 1989 begon Peter Helsloot met fabricage van series maatwerk meubilair. In 1992 richt hij samen met levenspartner Mariëtte Dekker StaalBaron, Multiple Dutch Design op. Metalen kwaliteitsmeubelen: lichtgewicht klaptafels, statafels, inklapbare barretjes. De meubels hebben een tijdloos design, zijn circulair en multifunctioneel. De technische kennis en ervaring van Peter wordt door veel klanten als onuitputtelijk ervaren. Veel B2B klanten weten Peter te vinden als zij multifunctioneel en maatwerk meubilair willen hebben.

Over ons, Beter in Bouwen

In de periode van 2006 – 2009 verrijst onder de leiding van Peter het karakteristieke bedrijfsverzamelgebouw ZienXL, Samen werken onder één dak! Diverse ondernemingen werken en genieten van dit sfeervolle, multifunctionele gebouw. Alles in het gebouw ZienXL is door Peter ontworpen en vervaardigd. Het is dan ook een creatief broeinest voor multifunctionele oplossingen van meubilair. Tevens vindt u hier de showroom van 1.000 m2 met circulaire Zorgmeubel collecties.

Over ons, Beter in Ontzorgen

Twintig jaar geleden begon Mariëtte Dekker met het ontwerpen van kantoorinterieurs. In die tijd doen Personal Computers met enorm grote beeldschermen hun intrede. Men vraagt om functionele kantoorinrichtingen, veel mensen in 1 kantoor. Indertijd zijn er 3 smaken, Beukenhout met zwart, Kersenhout met blauw of wit in combinatie met wit.
Vanaf 1999 wordt het accent verlegd naar het inrichten van horecaondernemingen. Belevingsgericht, gastvrijheid, kleur, materialen, sfeer worden essentieel.

Daarna in 2012 volgt de eerste opdracht van zorginstelling De Waerden. Nu komt alles samen qua ontwerpen: functionaliteit in combinatie met sfeer. Mariette ontwikkelt de ‘Ontzorg Interieurscan’ voor het sfeervol inrichten van een zorginstelling waarin de mens centraal staat! De mens als cliënt, maar ook als zorgmedewerker, familie en vrijwilliger.

072 7600018


Over ons, Fabrikant Zorgmeubilair

Bovendien ontdekt Mariëtte dat veel meubilair niet direct geschikt is voor de zorg. Zij gaat actief het assortiment van zorgproducten ontwikkelen dat wel aan de juiste kwaliteitsnormen voldoet.

Voor deze zorgproducten stelt zij Productscans samen. De scans combineren functionaliteit, hygiëne en ergonomie met tijdloos design.

Over ons, Nieuwe Generatie!

Daarna versterkte In 2018 Mozes Helsloot met zijn digitale, design en engineering competenties de onderneming. Op initiatief van Mozes worden de consumenten via de websites voorzien van thuiszorg meubels: sta-op stoelen, seniorenstoelen alsmede rolstoeltafels.

Vervolgens trad in 2019 Maud Helsloot in dienst als zitspecialist voor de zorg. Haar kennis en ervaring groeit met de dag!

Over ons, Kennis & Scans

Productscans en (Ontzorg) Interieurscans zijn hulpmiddelen om de kennis en ervaring inzake horeca, kantoor en zorg aan de nieuwe generatie en medewerkers op een zorgvuldige manier over te dragen. Onze interieurspecialisten kennen uw functionele uitdagingen. Allerereerst gaan wij in gesprek en inventariseren uw wensen. Vervolgens maken wij een 3-D presentatie van uw woonvoorziening of dagbesteding. Door middel van deze afbeeldingen krijgt u een prachtig inzicht hoe de nieuwe of gerestylde ruimte eruit gaat zien. Samen met het projectteam maken wij uiteraard nog keuzes over de kleuren van de vloeren en raam- en wandbekleding en het zorgmeubilair.

Over ons, Doelgroep

De doelgroep valt in de stoelen, banken en relaxstoelen in plaats van netjes erop te gaan zitten. Daarom zijn de meubelframes extra versterkt. Daarnaast wordt het meubilair zeer intensief gebruikt waardoor hygiënische materialen een must zijn. Veel gehandicapten mensen schuiven hun stoelen aan met hun volledige gewicht drukkend op de zitting. De vloeren zijn vaak hard en stroef dus dit geeft een afschuwelijk geluid. Zorgmeubel heeft samen met uw collega’s de AcouCaps ontwikkeld, sokjes om de stoelpoten die het schuiven vergemakkelijken en het geluid absoerberen.

Vrijblijvend afspraak maken op uw locatie?