Zorginstellingen met duurzaam zorgmeubel

Duurzaam Interieurontwerp

Veel organisaties willen in het kader van Duurzaamheid bestaande elementen in het nieuwe inrichtingsvoorstel meenemen. Graag helpen wij u daarbij en nemen deze elementen mee in het Circulaire en creatieve ontwerp. Samen met u maken wij zorgvuldige inventarisatie van de bestaande elementen. Dat is eerste stap van onze methodische aanpak Ontzorg Interieurscan waarin alle aspecten voor een goed zorginterieur aan bod komen. Wij inventarisen op uw locatie of on-line als u wilt! Absoluut duurzaam en Corona proof.

Duurzaam Tweede Levenscyclus

Voor de consument bieden wij duurzaam zorgmeubel aan die een tweede kans verdienen. Dit zorgmeubilair wordt ingeruild door zorginstellingen. Deze meubels zijn gerepareerd, opnieuw gestoffeerd…..Uiteraard is dit een wisselend assortiment en niet altijd is alles beschikbaar. Vraag naar de mogelijkheden. Bovendien worden er rolstoeltafels gemaakt uit restmateriaal. Altijd voor een betere prijs! Geïnteresseerd vraag naar de mogelijkheden.

Duurzaam Transport

Zorgmeubel heeft het duurzame transport uit besteed aan externe transporteurs met Green en Lean certificaten. Zij combineren de pakketten en rijden op wisselende, wekelijkse routes. U ontvangt een leverdatum nooit een tijd. Maar u kunt ons vertrouwen …..het meubilair wordt altijd duurzaam geleverd.

072 7600018

Duurzaam Zorgmeubel

Zorgmeubel en uw collega’s hebben extra stevig, duurzaam en modulair zorgmeubilair ontwikkeld. Een modulair product impliceert een constructie bestaande uit vervangbare- en personaliseerbare onderdelen. Duurzaam zorgmeubel wordt ontworpen volgens een tijdloos design en heeft meerdere (Multiple) functies.

  • Zorgstoelen zijn standaard stapelbaar, kunnen worden uitgevoerd met wielen (trippelen), zijn in hoogte en diepte instelbaar voor kleine of juist grote mensen. Bijvoorbeeld een verrijdbaar garderobe rek is ook te gebruiken als (akoestische) scheidingswand.
  • Producten bestaande uit hoogwaardige en gecertificeerde materialen. Deze materialen worden gekenmerkt door een lange levensduur. Zo zijn onder andere de houten meubelframes FSCgecertificeerd en bevat de bekleding geen toxische gifstoffen en is Ftalaat-vrij (zonder weekmakers).
  • Het modulaire karakter van het meubilair stelt ons in staat om eventuele schade gericht te repareren. Deze gerichte reparatie wordt vormgegeven door het vervangen van beschadigde onderdelen door voorradige onderdelen. Geen stoel wordt meer onnodig weggegooid! Grondstoffen worden bespaard, transport wordt teruggedrongen en de levensduur van het meubilair wordt verlengd. Tevens dringen de voorradige onderdelen/halffabricaten de levertijd terug. Het gehele productie of inkoopproces hoeft immer niet meer te worden opgestart.
  • Vanwege het modulaire karakter van het meubilair is Zorgmeubel in staat haar producten ongemonteerd, gecomprimeerd en stapelbaar te transporteren. Door deze zendwijze wordt het volume in m3 en CO2-uitstoot tijdens transport gereduceerd.
Vrijblijvend afspraak maken op uw locatie?