Kleuren frame

Kleuren frame ontstaan door het materiaal en de finishing van het meubilair. Hout, metaal, HPL, Melamine, ongelakt of mat gelakt dit heeft allemaal invloed op de kleuren van het meubelframe. Achtereenvolgend zijn de hoofdgroepen hout, HPL, kunststof, metaal.

Meubilair van hout

Indien meubilair van hout is, staat dit voor een warme,sfeervolle uitstraling. Echter, per 1 januari 2010 is de Europese VOC-wetgeving voor verven en lakken van kracht. Deze richtlijn impliceert de toepassing van verfproducten waarbij er minder oplosmiddel is toegestaan. Dit is met name het geval bij de lakken en beitsen(voor metaal en hout).Dit is positief voor het milieu en de gezondheid van de maatschappij. Een en ander heeft gevolgen voor het onderhoud van houten meubilair. In veel schoonmaakmiddelen, vooral allesreinigers, zitten oplosmiddelen die de verf als het ware oplossen. Ouderwetse schoonmaakzijn of groene zeep zijn wel geschikt en beter voor jouw gezondheid. Klik hier voor standaard beitskleuren.

Bladen van HPL of Melamine

Tafelbladen in de zorg worden veel gemaakt van HPL, High Pressure Laminate. Dit is een hout- of steendecor van papier waar onder hoge druk een aantal harsen overheen worden gepersd. Tevens wordt bij enkele merken een anti-bacteriële laag als finishing over het materiaal aangebracht. Op deze manier is eindproduct krasvast, hittebestendig en uitstekend geschikt voor de zorg. Veel ziekenhuisbedden en kasten zijn van dit materiaal gemaakt.
Melamine is een dunnere versie van HPL en geplakt op spaanplaat. Daarom is het niet geschikt voor zware zorg maar wel voor bureaubladen of buurthuizen. Klik hier voor standaard tafeldecoren.

Kleuren frame van kunststof

Indien meubilair van volledig kunststof is, kun je het vaak buiten zetten. Echter, het materiaal reageert wel op weersinvloeden (koude) dus in de winter altijd binnenzetten. Polypropyleen, hier is veel voorgevormd terrasmeubilair van gemaakt, reageert op transpiratie vocht (witte kringen) en niet geschikt voor de zorg. Klik hier voor standaard kunststof.

Meubels van metaal

Zorgmeubilair van metaal afgewerkt met epoxy caoting of chroom is bestand tegen alcoholhoudende schoonmaak middelen. Het is daarom in combinatie met hygiënisch kunstleder zeer geschikt voor zware zorg in ziekenhuizen of in verpleeghuizen waar veel wordt schoongemaakt met alcoholhoudende schoonmaakmiddelen. In operatiekamers ziet men niets voor niets veel RVS. Klik hier voor standaard metaal.

FAQ kleuren frame

Meubilair is hout B1. Wat zijn de kleuren?
Klikt u hier voor de 12 standaard beitskleuren B1. houdt u er rekening mee dat beitskleuren altijd iets kunnen afwijken van het voorbeeld.
  • Dit heeft te maken met zomerkap en winterkap van het beukenhout. Indien de bomen in het najaar worden gekapt, is het hout droger.Dit hout neemt veel kleurbeits op. Het hout in het voorjaar neemt over het algemeen minder kleurstof op, omdat het iets vochtiger is.
  • Bovendien kunnen uw beeldscherm instellingen anders staan dan die van ons.
Voor meer informatie en advies kunt u altijd bellen! 072 7600018
Meubilair is hout B1. Wat is het schoonmaakadvies?
Zorgmeubel adviseert om hout af te nemen met lauwwarm water. Als de stoelen erg vervuild zijn, kunt u een beetje schoonmaakazijn of groene zeep in het water toevoegen. Gebruik nooit allesreiniger. Hier zitten oplosmiddelen in, die de lak oplossen.Voor meer informatie en meetadvies kunt u altijd bellen! 072 7600018
Meubilair is van HPL. Wat zijn de keuzes ?
Klikt u hier voor de 24 standaard tafelblad en kastdecors M. houdt u er rekening mee dat altijd iets kunnen afwijken van het voorbeeld.
  • Bovendien kunnen uw beeldscherm instellingen anders staan dan die van ons.
Voor meer informatie, of echte kleurstalen kunt u altijd bellen! 072 7600018
Meubilair is van HPL. Wat is het schoonmaak advies?
HPL is een afgesloten materiaal dus u kunt het met veel schoonmaakmiddelen schoonmaken. Zo ook alcohol en ethanol houdende schoonmaakmiddelen. Gebruik nooit een schuurspons want dan beschadigd u de toplaag van het materiaal. Het beste is warm water met een paar druppeltjes schoonmaakazijn en de vlek behandelen met een melamini sponsje.Voor meer schoonmaak advies kunst u altijd bellen. 072 7600018
Meubllair is van HPL. Zijn er ook milieucertificaten?
Er zijn heel veel soorten HPL. Enkele merken zijn Abet, Arpa, Duropal, Egger, Evola, Formica, Unilin. .
  • Duropal is een merk van Pfeiderer / Wodego. Deze fabrikant heeft als eerste HPL leverancier een milieu certificaat behaald, der blaue Engel.
Voor meer informatie en meetadvies kunt u altijd bellen! 072 7600018
Meubialir is van kunststof. Wat zijn de kleuren?
Klikt u hier voor 12 standaard kleuren kunststof. Houdt u er rekening mee dat altijd iets kunnen afwijken van het voorbeeld.
  • Bovendien kunnen uw beeldscherm instellingen anders staan dan die van ons.
Voor meer informatie, of echte kleurstalen kunt u altijd bellen!Voor meer informatie en meetadvies kunt u altijd bellen! 072 7600018
Meubialir is van metaal. Wat zijn de kleuren?
Klikt u hier voor de 6 kleuren metaal MET. Houdt u er rekening mee dat altijd iets kunnen afwijken van het voorbeeld.Voor meer informatie kunt u altijd bellen! 072 7600018
Hoe onderhoudt u metaal?
Metaal is altijd een legering dat wil zeggen een vaste, kunstmatig bereid, homogeen mengsel van een metaal met een of meer andere elementen. Aluminium, gietaluminium, gietijzer, koper, metaal, staal, RVS zijn metaalcombinaities die elk hun eigen kenmerken hebben.Daarnaast bestaan er nog veel soorten afwerkingen chroom, epoxy coating, natlak, zink,
  • Metaal is altijd gevoelig voor buitenlucht en zeker voor zeelucht. Bepaalde Europese legeringen RVS zijn bestand tegen buitenlucht.
  • Roestvorming (oxydatie) dus verbinding met de buitenlucht kun je niet tegengaan. Je kunt dit proces wel vertragen door het metaal in te vetten met vaseline.
072 7600018
Waar kan ik de kleuren bekijken ?
Voor zorginstellingen hebben wij een stalenkoffer met alle kleuren. Voor uw project belt u en dan brengen wij de stalenkoffer op uw locatie. Voor consumenten vragen wij u in de showroom te bezoeken om de kleurenstalen in het echt te zien. 072 7600018
Service en Garantie Hoe zit het daar mee?
U ontvangt 2 jaar fabrieksgarantie op de producten bij "eigenlijk" normaal gebruik. De belasting van de stoelen door lichaamsgewicht moet uiteraard overeenkomen met de productkenmerken. Mocht iets onverhoopt kapot gaan, stelt u ons op de hoogte van uw klacht met foto's. Op deze manier kunnen wij samen kijken hoe wij dit op kunnen lossen.Het is altijd beter eventuele twijfels van te voren aan te geven, dan kunnen wij er rekening mee houden. 072 7600018

Deze zorginstellingen gingen u voor