Inrichting kliniek meubilair Inventarisatie

Voor de inventarisatie van een kliniek zijn we begonnen met het bespreken van de doelgroep. Wie komt met name naar de kliniek? Hoe lang verblijven ze hier en wat zijn over het algemeen de lichamelijke klachten? Het is voor Evean van belang de herstelperiode zo aangenaam mogelijk te maken voor de patiënten. Medewerkers van de afdeling Fysiotherapie en Ergotherapie zijn naar onze showroom gekomen. Tijdens ons gesprek kwamen we erachter dat vooral de ergonomische stoelen en fauteuils ontbraken op de locatie. Denk hierbij aan ergonomische fauteuils met lendensteunen aan de zijkanten. Dit is met name prettig voor patiënten met rugklachten of patiënten die snel scheef zitten. Maar ook diverse zithoogtes waren van belang. Zo is het mogelijk om diverse fauteuils te verlagen in zithoogte voor de kleinere dames of juist de verhogen voor de langere medemens onder ons. Op de revalidatie-afdeling komen veel patiënten met heup- en knieproblemen. Juist voor deze patiënten is het prettig dat zij iets hoger zitten. Indien zij te laag zitten wordt het zelfstandig opstaan moeilijker. Diverse zorgfauteuils zoals de Kaly F, Geri F, en Geri F Verstelbare Rugleuning zijn als beste uit de proefzitting gekomen.

Meubilair ouderenzorg en ouderen meubilair: Creatie

Tijdens de creatiefase hebben wij voor Evean hebben wij een plan opgesteld. Welke zorgfauteuils kunnen het beste verlaagd worden in zithoogte en welke zorgfauteuils kunnen het beste verhoogd worden in zithoogte? En met name waarom? Dit plan is opgesteld en toegestuurd. Vervolgens hebben we een afspraak op locatie gemaakt met de Ergotherapie en Fysiotherapie. Diverse bewoners met verschillende lichamelijke klachten hebben 3 zorgfauteuils getest. Naar aanleiding van de proefplaatsing zijn de juiste zorgfauteuils uitgekozen.

003172 7600018 Revalidatie centrum evean

Zorginrichting: Realisatie

De realisatie is op deze manier een beheersbaar proces, binnen de gestelde termijn voor een bepaald budget. Tijdens het gehele proces hebben we prettig contact gehouden. De zorgmeubelen zijn op maat gemaakt voor de kliniek.Met veel plezier ontvangen door de klant:Relaxfauteuil Kaly F De fauteuil Kaly F met vaste rugleuning is zeer geschikt voor mensen tot en met een lengte van 170 cm. De armleuning zijn lang met overgrip zodat ouderen en minder-validen mensen de handen om de armleuning kunnen plaatsen bij het opstaan en gaan zitten.De zithoogte is 45 cm. Bij een voormalige lichaamslengte van 165 – 170 cm kunnen de ouderen hun voeten plat op de grond plaatsen.

  • Relaxfauteuil Geri F is een hoge, brede relaxfauteuil en zeer geschikt voor algemeen gebruik.De rechte en iets omhoog lopende armleuningen in combinatie met de juiste zithoogte van 49 cm vergemakkelijken het veilig opstaan. Ouderen die vroeger een lichaamslengte vanaf 170 – 195 cm hadden, (men krimpt nl. in de rug niet in de onderbeenlengte) kunnen hun voeten plat op de grond plaatsen en makkelijker opstaan.
  • Rugleuning met Lendensteun Kaly F en Geri F, Beide hoge stoelen Kaly F en Geri F hebben een uitstekende ergonomisch gevormde rugleuningen met lendensteunen.Op deze manier kunnen mensen niet makkelijk scheef zitten.Mocht het naar links of rechts wegzakken aan de orde zijn, dan adviseren wij u optioneel een zijkussen. Dit zijkussen kunt op u 2 manieren bevestigen zodat u diverse correctie mogelijkheden heeft.
  • Rugleuning met Gasveer Kaly F en Geri FBeide hoge TV stoelen Kaly F en Geri F hebben als optie een beweegbare rugleuning om een dutje te doen. De hendels om deze rugleuning te bewegen zit aan beiden kanten en bewegen heel erg makkelijk en licht. Mensen met artrose, reuma, Parkinson en in sommige gevallen dementie kunnen deze hendels bedienen. Uiteraard zit er in de gasveer een vertraging zodat de rugleuning zachtjes beweegt.De implementatie van een nieuw zorginterieur is een proces met vele facetten waarbij de opdrachtgever en Zorgmeubel haar specifieke branche kennis en ervaring inbrengt.Het is dus echt Samenwerken met een hoofdletter!
Vrijblijvend afspraak op uw locatie?

Deze zorginstellingen gingen u voor