Kwaliteitsnormen

Kwaliteitsnormen verdelen het assortiment in 3 klassen. ZORGmeubel 1 is de zwaarste categorie voor demente ouderen en verstandelijk beperkten in huiskamers of voor ziekenhuizen. ZORGmeubel 2 is uitstekend meubilair maar iets vriendelijker voor uw budget. ZORGmeubel 3 is zeer goed meubilair en wordt gebruiktvoor senioren in dagbestedingen, buurthuizen en dorpscentra.

FAQ Kwaliteitsnormen

Kwaliteitsnorm ZORGmeubel 1, de allerbeste! Wat betekent dat? Wanneer kies ik voor deze kwaliteit? Voor welke doelgroep is dit geschikt? Voor welke ruimten is dit geschikt
De Zorgmeubel speciale meubels zijn speciaal ontwikkeld voor de zorgsector. Om voor u de keuze makkelijker te maken, hebben alle producten een kwaliteitsnorm variërend van ZORGmeubel 1 tot en met ZORGmeubel 3. U vindt deze kwalificatie bij het product onder de rubriek Eigenschappen.
  • Productframe: dit is extra verstevigd. Bijvoorbeeld door middel van een metalen binnenwerk, vandaar dat zorgmeubilair zwaarder is. Of door middel van extra driehoeksverbindingen onder zittingen van eetkamerstoelen. Tevens zijn banken gemaakt van beukenhout wat veel sterker is dan spaanplaat. Het binnenwerk van banken van Ikea bestaat vaak uit spaanplaat. Tafels hebben een gelast frame zodat het verrijden van tafels een goede optie is.
  • Tafelbladen: tafelbladen in de zorgsector bestaan uit een kern en een hygiënische bovenlaag. Deze bovenlaag HPL, High Pressure Laminate, is anti-bacterieel behandeld. Dit wil zeggen dat bacteriën zich minder goed hechten en vermenigvuldigen op het materiaal. (vanwege ronde hoeken)
  • Kunstplanten: deze kunstplanten gieten wij in gesmolten hydrokorrels. Dan kunnen de cliënten geen aarde of hydrokorrels eten.
  • Beitsen en lakken: Beitsen en lakken dienen te voldoen aan de Europese wetgeving. Het zijn immers milieubelastende, chemische substanties. Volgens deze regelgeving zijn beitsen en lakken watergedragen. Zorgmeubel beitst en lakt de stoel- en tafelframes en de tafelbladen meerdere malen. Echter, gebruik geen alcohol houdende schoonmaakmiddelen. Dan lost de lak op. Ouderwetse groene zeep is veel beter voor u, het milieu en de stoelen en tafels.
  • Schuim in rugleuningen en zittingen: Polyether schuim in stoelen en tafels heeft een bepaalde hardheid die wordt uitgedrukt in cijfers. Stoelen en banken die vallen in kwaliiteit Zorgmeubel 1 hebben een wat hardere kwaliteit. Omdat de stoelen en banken intensief worden gebruikte en vaak langer meegaan. Tevens hebben veel stoelen en banken Comfortschuim. Dit is een ander type schuim met kleinere luchtgangetjes, voorgevormd vaak brandvertragend.
  • Kunstleder: In de zorgsector wordt vaak gekozen voor kunstleder. Dit kun je makkelijk schoonmaken met een vochtige doek. Wij gaan een aantal stappen verder. Het kunstleder L1. is hygiënisch, MRSA bacterie-werend, urinebestendig, brandvertragend en kan periodiek schoongemaakt worden met alcohol of ethanol. Het periodiek gebruik van alcohol en ethanol is een hygiënsch schoonmaak voorschrift in ziekenhuizen. De backing van het materiaal L1. is van gebreid katoen. Dit geeft extra veel comfort, zweet minder en is extra sterk.In veel zorginstellingen zie je dat na verloop van tijd het kunstleder barst en dat je "de vellen eraf kan trekken." Een kunstleder bestaat uit een onderlaag "backing" en een bovenlaag. Vaak is deze bovenlaag dan gemaakt van Polyurethaan PU. Dit materiaal voelt lekker, heeft vele decors maar is ons inziens niet geschikt voor de zorgsector. Bovendien duidt dit meestal op het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen namelijk allesreinigers. Ook al zijn deze biologisch er zitten oplos middelen in die de bovenlaag van het kunstleder oplossen. Niet gebruiken dus.
  • Opties voor de zorg: in de zorg wordt veel getild. Hoewel ARBO-wetgeving aangeeft dat u niet meer dan 23 kilogram mag tillen, is dit een utopie voor de zorgsector. Door verminderde spierkracht lukt het cliënten vaak niet om even snel iets te doen. Dit kunnen wij uiteraard niet verhelpen. Maar stoelen en tafels hoeft u echt niet meer te tillen. Wij plaatsen wielen met rem onder de rolstoeltafels. Bovendien kunt u kiezen om wieltjes in de voorpoten van eetkamerstoelen te plaatsen. De stoel blijft stabiel en u kunt makkelijker aanschuiven. Sta-op stoelen worden uitgevoerd met geremde wielen waardoor u makkelijker transfers maakt van stoel naar bed en visa versa.
  • Raambekleding: overgordijnen, blinds, jalouziën die wij adviseren is altijd brandvertragend in de draad. Daarom hoeft de gordijnstof nooit brandwerend behandeld te worden. Dit zit namelijk al in de Trevira draad. Wij hebben een zeer ruime keuze nl. 100 soorten Trevira gordijnstoffen.
  • Vloeren: in veel zorginstellingen vindt men PVC vloeren. Deze ogen warm, hebben veel hout- en tegel decors en zijn zeer makkelijk in het onderhoud. Bovendien zijn veel houtdecors ook te leveren op rol. Wij adviseren u graag een mooie kleur in de juiste structuur en zonder vellingrand. Deze 3 kenmerken maken het onderhoud eenvoudiger. Tegenwoordig zien wij veel zorgcentra met een extra stroeve vloer. Aan de ene kant lijkt dit een goede keuze omdat mensen minder snel vallen. Maar dat is het helaas niet. In verband met de stroefheid van de vloer kunnen de cliënten de stoelen moeillijker aanschuiven. Dit geeft grote problemen in de zorg en qua akoestiek. Bovendien is het reinigen meer werk. Door onze intensieve contacten bij de vloeren fabrikanten kunnen wij u goed adviseren en de vloeren voor u leggen.
  • Doelgroep: U kiest voor deze kwaliteit als u meubilair uitkiest voor een ziekenhuis, huiskamer in zorginstelling of revalidatiekliniek, verstandelijk beperkte mensen. Let op als u molest-bestendige of hufterproof meubilair zoekt, wilt u dat dan expliciet aangeven? Uiteraard hebben wij dergelijke producten in ons zorgassortiment maar er moet extra aandacht aan worden gegeven. Dit willen wij goed met u bespreken.
  • Ruimten: Ziekenhuizen, huiskamers van zorginstellingen, revalidatieklinieken, instellingen voor verstandelijk beperkte mensen.
Voor meer informatie en advies kunt u altijd bellen! 072 7600018
Kwaliteitsnorm ZORGmeubel 2, uitstekend! Wat betekent dat? Wanneer kies ik voor deze kwaliteit? Voor welke doelgroep is dit geschikt? Voor welke ruimten is dit geschikt
Het assortiment van Zorgmeubel bevat het merk ZORGmeubel. Deze productrange bevat speciale meubels geschikt voor de zorgsector. Om voor u de keuze makkelijker te maken, hebben alle producten een kwaliteitsnorm variërend van ZORGmeubel 1 , 2 en ZORGmeubel 3. U vindt deze kwalificatie bij het product onder de rubriek Eigenschappen.
  • Productframe: dit is extra verstevigd. Bijvoorbeeld door middel van extra driehoeksverbindingen onder zittingen van eetkamerstoelen. Tevens zijn banken gemaakt van beukenhout wat veel sterker is dan spaanplaat. Het binnenwerk van banken van Ikea bestaat vaak uit spaanplaat. Tafels hebben een gelast frame zodat het verrijden van tafels een goede optie is.
  • Beitsen en lakken: Beitsen en lakken dienen te voldoen aan de Europese wetgeving. Het zijn immers milieubelastende, chemische substanties. Volgens deze regelgeving zijn beitsen en lakken watergedragen. Zorgmeubel beitst en lakt de stoel- en tafelframes en de tafelbladen meerdere malen. Echter, gebruik geen alcohol houdende schoonmaakmiddelen. Dan lost de lak op. Ouderwetse groene zeep is veel beter voor u, het milieu en de stoelen en tafels.
  • Tafelbladen: tafelbladen bestaan uit een kern en een hygiënische bovenlaag.
  • Kunstplanten: deze kunstplanten gieten wij in gesmolten hydrokorrels. Dan kunnen de cliënten geen aarde of hydrokorrels eten.
  • Schuim in rugleuningen en zittingen: Polyether schuim in stoelen en tafels heeft een bepaalde hardheid die wordt uitgedrukt in cijfers. Stoelen en banken die vallen in kwaliiteit Zorgmeubel 2 hebben een wat hardere kwaliteit. Omdat de stoelen en banken intensief worden gebruikte en vaak langer meegaan.
  • Kunstleder: In de zorgsector wordt vaak gekozen voor kunstleder. Dit kun je makkelijk schoonmaken met een vochtige doek. Wij gaan een aantal stappen verder. Het kunstleder L1. is hygiënisch, MRSA bacterie-werend, urinebestendig, brandvertragend en kan periodiek schoongemaakt worden met alcohol of ethanol. Het periodiek gebruik van alcohol en ethanol is een hygiënsch schoonmaak voorschrift in ziekenhuizen. De backing van het materiaal L1. is van gebreid katoen. Dit geeft extra veel comfort, zweet minder en is extra sterk. In de kwalifiactie Zorgmeubel 2 vallen ook water-resistant en geen water-repellant bekledingsmaterialen. Water-resistant wil zeggen dat achter de backing de stof een laagje plastic is aangebracht. Er gaat dus geen vloeistof zoals koffie, water of urine doorheen. De bovenlaag van de stof moet wel worden schoongemaakt. Water-repellant wil zeggen dat de bovenstof is voorzien van een coating die water tegenhoudt. Het water blijft er als het ware op leggen. Maar na verloop van tijd trekt het er toch door heen. U moet dan denken aan een half uur. Dit materiaal is ons inziens niet geschikt voor de zorg. In veel zorginstellingen zie je dat na verloop van tijd het kunstleder barst en dat je "de vellen eraf kan trekken." Een kunstleder bestaat uit een onderlaag "backing" en een bovenlaag. Vaak is deze bovenlaag dan gemaakt van Polyurethaan PU. Dit materiaal voelt lekker, heeft vele decors maar is ons inziens niet geschikt voor de zorgsector. Bovendien duidt dit meestal op het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen namelijk allesreinigers. Ook al zijn deze biologisch er zitten oplos middelen in die de bovenlaag van het kunstleder oplossen. Niet gebruiken dus! In de praktijk zien wij ook veel water-repellant bekledingstoffen. Niet geschikt en niet gebruiken!
  • Opties voor de zorg: in de zorg wordt veel getild. Hoewel ARBO-wetgeving aangeeft dat u niet meer dan 23 kilogram mag tillen, is dit een utopie voor de zorgsector. Door verminderde spierkracht lukt het cliënten vaak niet om even snel iets te doen. Dit kunnen wij uiteraard niet verhelpen. Maar stoelen en tafels hoeft u echt niet meer te tillen. Wij plaatsen wielen met rem onder de rolstoeltafels. Bovendien kunt u kiezen om wieltjes in de voorpoten van eetkamerstoelen te plaatsen. De stoel blijft stabiel en u kunt makkelijker aanschuiven. Sta-op stoelen worden uitgevoerd met geremde wielen waardoor u makkelijker transfers maakt van stoel naar bed en visa versa.
  • Raambekleding: overgordijnen, blinds, jalouziën die wij adviseren is altijd brandvertragend in de draad. Daarom hoeft de gordijnstof nooit brandwerend behandeld te worden. Dit zit namelijk al in de Trevira draad. Wij hebben een zeer ruime keuze nl. 100 soorten Trevira gordijnstoffen.
  • Vloeren: in veel zorginstellingen vindt men PVC vloeren. Deze ogen warm, hebben veel hout- en tegel decors en zijn zeer makkelijk in het onderhoud. Bovendien zijn veel houtdecors ook te leveren op rol. Wij adviseren u graag een mooie kleur in de juiste structuur en zonder vellingrand. Deze 3 kenmerken maken het onderhoud eenvoudiger. Tegenwoordig zien wij veel zorgcentra met een extra stroeve vloer. Aan de ene kant lijkt dit een goede keuze omdat mensen minder snel vallen. Maar dat is het helaas niet. In verband met de stroefheid van de vloer kunnen de cliënten de stoelen moeillijker aanschuiven. Dit geeft grote problemen in de zorg en qua akoestiek. Bovendien is het reinigen meer werk. Door onze intensieve contacten bij de vloeren fabrikanten kunnen wij u goed adviseren en de vloeren voor u leggen.
  • Doelgroep: U kiest voor deze kwaliteit voor ouderen.
  • Ruimten: dagbestedingen, buurthuizen, restaurants van zorginstellingen of ziekenhuizen, thuisgebruik.
Voor meer informatie en advies kunt u altijd bellen! 072 7600018
Kwaliteitsnorm ZORGmeubel 3, zeer goed! Wat betekent dat? Wanneer kies ik voor deze kwaliteit? Voor welke doelgroep is dit geschikt? Voor welke ruimten is dit geschikt
Het assortiment van Zorgmeubel bevat het merk ZORGmeubel. Deze productrange bevat speciale meubels geschikt voor de zorgsector. Om voor u de keuze makkelijker te maken, hebben alle producten een kwaliteitsnorm variërend van ZORGmeubel 1 , 2 en 3. U vindt deze kwalificatie bij het product onder de rubriek Eigenschappen.
  • Productframe: dit is extra verstevigd. Bijvoorbeeld door middel van extra driehoek verbindingen onder zittingen van eetkamerstoelen.
  • Beitsen en lakken: Beitsen en lakken dienen te voldoen aan de Europese wetgeving. Het zijn immers milieubelastende, chemische substanties. Volgens deze regelgeving zijn beitsen en lakken watergedragen. Zorgmeubel beitst en lakt de stoel- en tafelframes en de tafelbladen meerdere malen. Echter, gebruik geen alcohol houdende schoonmaakmiddelen. Dan lost de lak op. Ouderwetse groene zeep is veel beter voor u, het milieu en de stoelen en tafels.
  • Tafelbladen: tafelbladen bestaan uit een kern en een hygiënische bovenlaag.
  • Kunstplanten: deze kunstplanten gieten wij in gesmolten hydrokorrels. Dan kunnen de cliënten geen aarde of hydrokorrels eten.
  • Schuim in rugleuningen en zittingen: Polyether schuim in stoelen en tafels heeft een bepaalde hardheid die wordt uitgedrukt in cijfers. Stoelen en banken die vallen in kwaliiteit Zorgmeubel 2 hebben een wat hardere kwaliteit. Omdat de stoelen en banken intensief worden gebruikte en vaak langer meegaan.
  • Kunstleder: In de zorgsector wordt vaak gekozen voor kunstleder. Dit kun je makkelijk schoonmaken met een vochtige doek. Wij gaan een aantal stappen verder. Het kunstleder L2. is hygiënisch, brandvertragend. L3. is hygiënisch maar niet brandvertragend.
  • Opties voor de zorg: in de zorg wordt veel getild. Hoewel Arbowetgeving aangeeft dat u niet meer dan 23 kilogram mag tillen, is dit een utopie voor de zorgsector. Door verminderde spierkracht lukt het cliënten vaak niet om even snel iets te doen. Dit kunnen wij uiteraard niet verhelpen. Maar stoelen en tafels hoeft u echt niet meer te tillen. Wij plaatsen wielen met rem onder de rolstoeltafels. Bovendien kunt u kiezen om wieltjes in de voorpoten van eetkamerstoelen te plaatsen. De stoel blijft stabiel en u kunt makkelijker aanschuiven. Sta-op stoelen worden uitgevoerd met geremde wielen waardoor u makkelijker transfers maakt van stoel naar bed en visa versa.
  • Raambekleding: overgordijnen, blinds, jaloezieën die wij adviseren is altijd brandvertragend in de draad. Daarom hoeft de gordijnstof nooit brandwerend behandeld te worden. Dit zit namelijk al in de Trevira draad. Wij hebben een zeer ruime keuze nl. 100 soorten Trevira gordijnstoffen.
  • Vloeren: in veel zorginstellingen vindt men PVC vloeren. Deze ogen warm, hebben veel hout- en tegel decors en zijn zeer makkelijk in het onderhoud. Bovendien zijn veel houtdecors ook te leveren op rol. Wij adviseren u graag een mooie kleur in de juiste structuur en zonder vellingrand. Deze 3 kenmerken maken het onderhoud eenvoudiger. Tegenwoordig zien wij veel zorgcentra met een extra stroeve vloer. Aan de ene kant lijkt dit een goede keuze omdat mensen minder snel vallen. Maar dat is het helaas niet. In verband met de stroefheid van de vloer kunnen de cliënten de stoelen moeilijker aanschuiven. Dit geeft grote problemen in de zorg en qua akoestiek. Bovendien is het reinigen meer werk. Door onze intensieve contacten bij de vloeren fabrikanten kunnen wij u goed adviseren en de vloeren voor u leggen.
  • Doelgroep: U kiest voor deze kwaliteit voor ouderen.
  • Ruimten: dagbestedingen, buurthuizen, restaurants van zorginstellingen of ziekenhuizen, thuisgebruik.
Voor meer informatie en advies kunt u altijd bellen! 072 7600018
Waar kan ik, als consument, stoelen bekijken en uit proberen?
Deze ergonomische armstoelen staan in onze showroom van 600 m2, Smuigelweg 1b 1704 PX  Heerhugowaard. In de showroom staan tientallen seniorenstoelen, fauteuils, sta-op stoelen, rolstoeltafels en veel meer zorgmeubilair........Bovendien zijn er meetstoelen zodat wij exact de juiste zithoogte, zitbreedte en zitdiepte kunnen bepalen om veilig op te staan. Indien u een telefonisch aangeeft wanneer u komt, zetten wij de koffie klaar! 072 7600018
Waar kan ik, als medewerker van een zorginstelling, zorgmeubilair bekijken en of uitproberen?
Zorgmeubel biedt meerdere mogelijkheden:
  • Indien gewenst, brengen wij proefstoelen op locatie. U kunt deze met uw zorgteam beoordelen binnen 5 - 10 werkdagen.
  • Uiteraard kunt u, samen met uw team, een bezoek aan onze showroom van 600 m2 brengen. Indien u een telefonisch aangeeft wanneer u komt, zetten wij de koffie en thee klaar !
  • Bij nieuwbouw en verbouw nemen wij contact op met het management. Samen met hen benoemen wij de uitdagingen. Zoals "er is veel onrust bij de bewoners", "het is ongezellig in de huiskamer", "het zorgteam heeft veel ideeën maar er moet 1 plan komen." Op basis van deze uitdagingen bereiden wij een workshop voor om samen met het zorgteam tot interieur oplossingen te komen. Deze interieuroplossingen zullen de omgeving positief beïnvloeden. Aangezien de doelgroep afhankelijk is van deze omgeving, geeft het direct resultaat.
  • Naar aanleiding van deze workshop ontvangt het management een 3-D presentie van deze oplossing aangedragen door het zorgteam met bijbehorenden offertes.
  • De interieurworkshops worden afzonderlijk betaald.
  • Bij nieuwbouw en verbouw kunnen wij  een compleet interieurplan samen met u maken. Onze interieurspecialisten zijn gespecialiseerd in zorgomgevingen. Zij weten veel over een juiste indeling, hygiëne, vloeren, kleuren, akoestiek, raambekleding, sfeerverlichting en uiteraard zorgmeubilair. Met behulp van een stappenplan, de Ontzorg Interieurscan, nemen wij samen met u alle bouwkundige stappen door. Uiteraard in combinatie met specifieke zorgaspecten als hygiëne, zwaar tot zeer zwaar gebruik van meubilair, goede akoestiek en ARBO technische zaken.
  • Bij nieuwbouw en verbouwprojecten versturen wij 4 facturen: 30% bij opdracht, 30% bij aanvang productie, 30% bij oplevering en 10% op 30 dagen factuurdatum.
072 7600018
 
 

Deze zorginstellingen gingen u voor