Circulair Meubilair

Wat is circulair meubilair? Wat is het verschil tussen duurzame- en circulaire producten? Hoe vind ik bij Zorgmeubel circulaire en duurzame producten?

Circulair Meubilair

Circulariteit draagt bij aan een duurzamere wereld, maar niet alle duurzaamheidsinitiatieven dragen bij aan circulariteit. Circulariteit focust zich op kringlopen van grondstoffen, terwijl duurzaamheid breder betrekking heeft op mensen, de planeet en economie.

Zorgmeubel fabriceert duurzaam en circulair meubilair zoals de lichtgewicht Klaptafels, de Industrie sta/ en klaptafels met Eiken lichtgewicht tafelbladen, stapelstoelen Benz A en zorgstoel Happy A.

De meubels zijn modulair opgebouwd. Na een eerste levenscyclus kan een onderdeel worden vervangen, zodat het product aan een tweede cyclus kan beginnen. Lekker duurzaam dus………..

Duurzaam assortiment

Naast het in eigen beheer gefabriceerde duurzame en circulaire Zorgmeubel assortiment verkopen wij producten van andere leveranciers. Wij kiezen altijd voor de milieubewuste optie in ons assortiment. Bijvoorbeeld:

  • Stoelen die bekleed zijn met kunstlederen die geproduceerd worden zonder zware metalen of weekmakers.
  • Voor de massief houten tafelbladen meubellakken zonder terpetine of andere vluchtige stoffen. Bovendien zijn de tafelbladen gemaakt van FSC gecertificeerd hout.

In de zorg wordt veel gewerkt met HPL bladen. Deze krasvaste tafelbladen zijn goed schoon te maken en hebben meestal een kern van spaanplaat of berkenmultiplex. Deze bladen zijn 100% circulair en dienen kort gezegd weer als grondstof voor spaanplaat.

Duurzame hygiënische materialen

In de zorgsector staat hygiëne centraal. Zeker na de Covid-19 pan epidemie is dit een actueel aandachtspunt.

Bestaan er duurzame, hygiënische kunstlederen die beter zijn voor het milieu dan andere? Jazeker, allereest kies een kunstleder dat Phtalates-vrij is. Dat wil zeggen zonder weekmakers, zogenaamde micro plastics. Dit is beter voor jezelf en het milieu. In de tweede plaats kies een kunstleder zonder zware metalen die soms gebruikt worden in verfbaden. Als laatste zijn er zogenaamde Eco leathers. Dit materiaal heeft een toplaag van gerecycled kunstleder.

Deze zorginstellingen gingen u voor