Zorgmeubel ziekenhuis: Positief interieur

Zorgmeubel heeft ziekenhuizen, dagbestedingen, loungeruimten, restaurants, wachtkamers en patiëntkamers voorzien van interieur en meubilair. Onze interieurspecialisten kennen uw uitdagingen. Bovendien hebben zij meer dan 10 jaar kennis en ervaring. Het door ons ontworpen interieur richt zich op het bevorderen van Gezondheid, Welzijn in combinatie met een efficiënte Patiëntzorg. Tegenwoordig nemen wij het Duurzaamheid en Obesitas vraagstuk als extra bagage mee.

  • Gezondheid: Mensen mogen niet zieker het ziekenhuis uitgaan, dan dat zij er in zijn gekomen. Helaas zijn tegenwoordig medische fouten en ziekenhuisbacteriën een serieuze bedreiging. Behalve dat het interieur stress moet verminderen bij de patiënt is het ook een (hopelijk) efficiënte werkomgeving voor zorgmedewerkers. Soms lijkt dat naar tegengestelde eisen te leiden maar Zorgmeubel helpt u om voor beiden, zowel voor patiënten als zorgmedewerkers, het beste te realiseren.
  • Welzijn: Er is een verband tussen verhoogd welzijn en sneller fysiek herstel. Patiënten zijn kwetsbaar en afhankelijk van hun omgeving. Indien deze omgeving stress vermindert, heeft dit een positief invloed op de gezondheid: hartslag en bloeddruk gaan omlaag, slaap- en pijnmedicatie kan worden verminderd. Op deze manier wordt de ligduur verkort.

Zorgmeubel ziekenhuis: Positief interieurontwerp

  • Patiëntzorg: Als zorgmedewerkers efficiënt en effectief werken, kunnen zij meer directe zorg aan de patiënten geven. Mensen die meer directe patiëntenzorg krijgen, herstellen aantoonbaar sneller. Dit is een positieve invloed op de gezondheid van de patiënt. Zorgmeubel heeft hygiënisch zorgmeubilair in haar assortiment die zorgtaken ontlichten.
Meer info 072 7600018
  • Duurzaamheid: Veel ziekenhuizen hebben de Greendeal Zorg 2.0 getekend. Dit betekent dat zij zich verbinden aan Duurzaamheidsdoelen. Maar hoe kunt u CO2 uitstoot verminderen als u nieuw zorgmeubilair aanschaft? Denk aan kwaliteitsproducten die langer meegaan, duurzame materialen en inventaris geschikt voor een Tweede Leven.Zorgmeubel heeft een zeer duurzaam meubilair in haar collectie.
  • Obesitas: dit groeiende probleem heeft zeker gevolgen voor het interieur. Bredere deuren en ziekenhuisbedden, ruime sanitaire voorzieningen zijn enkele voorbeelden.

Zorgmeubel ziekenhuis: Positief interieurontwerp

Gezondheids bevorderende maatregelen zoals hygiënische materialen die goed schoon te maken zijn alsmede het juiste werk- en sfeerverlichting en een goede akoestiek brengen sfeer en het positieve gevoel.Daarom gaan wij samen met u aan de slag.

  • De eerste stap is de inventarisatie: wat zijn uw uitdagingen, uitgangspunten en budget? Heeft u of uw architect al keuzen gemaakt in vloeren of raambekleding. Is het team al aan de slag geweest met sfeerborden? Hoe zit het met de akoestiek en routing? Is de frontoffice gescheiden van de backoffice? De output verslaan wij in de Ontzorginterieurscan met eventuele verbeterpunten.
  • Volgens een vaste methode nemen wij u mee naar de tweede stap de creatie van interieur en meubilair. Interieurelementen kenmerken zich omdat zij vast zitten aan het gebouw zoals recepties, balies, pantries en zorgkasten.UIteraard maken wij een indeling met goede zichtlijnen voor de zorgmedewerkers. Tevens gaan wij aan de slag met warme kleuren, prettige hygiënische materialen, sfeervolle vloeren en akoestische raambekleding. Uit ervaring weten wij dat akoestiek een ondergeschoven kindje is. Patiënten slapen minder goed door piepende wielen onder karretjes of hard-schuivende stoelen en zorgmedewerkers worden door geluid afgeleid. Gelukkig heeft Zorgmeubel vele oplossingen.
  • De derde laatste stap is de realisatie van het sfeervolle interieur. Vloeren leggen, gordijnen ophangen, en meubels inhuizen. Een feestje !!!
Vrijblijvend afspraak maken op uw locatie?

Deze zorginstellingen gingen u voor