Toont alle 8 resultaten

Sta op Stoel & Fauteuil voor zware mensen

Fauteuil voor zware mensen

 


Sta op stoel voor zware mensen

Bent u op zoek naar een sta op stoel voor zware mensen? Zorgmeubel heeft een uitgebreid assortiment fauteuil voor zware mensen en voor ouderen, relaxstoelen, relaxfauteuils voor zware mensen, transferstoelen voor ziekenhuizen, etc. Deze collectie is zowel beschikbaar voor consumenten als voor professionele instellingen. Naast fauteuils voor zware mensen heeft u ook de keuze uit eetkamerstoelen, wachtkamerstoelen en al het andere zorgmeubilair. Neem bij vragen vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Fauteuil voor zware & lange mensen

De fauteuils voor senioren beschikken over een ergonomische vormgeving. Zij zijn in samenspraak met ziekenhuizen, ergotherapeuten en fysiotherapeuten ontwikkeld. Uitgangspunt bij het design van de fauteuils voor zware mensen is een maximaal en langdurig zitcomfort. Een goed zitcomfort begint bij de juiste ondersteuning van de nek- en rugwervels. Door de juiste zitpositie voorkomt uw rugklachten. De fauteuils voor zware mensen zijn extra breed. Vanwege de extra brede maatvoering kan de gebruiker met brede heupen makkelijk plaatsnemen. Om het opstaan te vergemakkelijken beschikken de extra brede fauteuils over lange en brede armleuningen. Deze lange en brede armleuningen maken het makkelijker om zelfstandig op te staan. De fauteuils voor lange mensen beschikken eveneens over een lange armleuningen. Daarnaast zijn de sta op stoel voor zware mensen uitgevoerd met een extra hoge rugleuning. De collectie van Zorgmeubel wordt dan ook veelvuldig toegepast door heel Nederland en België. Onder andere bij ziekenhuizen, obesitasklinieken, dokterspraktijken, gevangenissen, verpleeghuizen en bejaardencentra.

Elektrisch verstelbare fauteuils met 2 motoren

Voor een gebruiker rond en boven de 100 kg raden worden de 2-motorige fauteuils aangeraden. Het frame van deze extra grote fauteuils is verstevigd. Op deze wijze kan de gebruikers langdurig gebruik maken van de sterke fauteuil. De rugleuning en de voetensteun zijn onafhankelijk van elkaar te bedienen door middel van een eenvoudige afstandsbediening. Daarnaast zijn de fauteuils verstelbaar tot in een hoek van 270 graden. De beweegbare rugleuning in combinatie met het voeten stelt de senior in staat om een heerlijk dutje te doen.

Handmatige verstelbare fauteuils 

Naast de elektrische bediening voor verstelbare fauteuils, kunt u kiezen uit een handmatige bediening. De handmatige bediening gebeurt door middel van een gashendel. Wanneer de gashendel wordt gebruikt gaan de rugleuning en voetensteun simultaan op-een-neer. Ideaal voor een dutje en als u de stoelen in de vrije ruimte wilt zetten. De ergonomische vormgeving maakt de collectie geschikt voor ziektebeelden als dementie, artrose, reuma, Bechterew en andere geriatrische klachten.

Hygiënisch kunstleder

Daarnaast zijn de stoelen uitvoerbaar in hygiënisch kunstleder K2 of K3. Dit kunstleder is MRSA-bacterie werend en urine afstotend. Het kunstleder bevat geen weekmakers en dit brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Zo zijn de stoelen eenvoudige te reinigen door middel van een vochtige doek. Daarnaast kunt u de stoelen zelfs schoonmaken met alcoholhoudende schoonmaakmiddelen! Ideaal als u de hygiëne in een ziekenhuis of zorginstelling wilt behouden.