Toont alle 12 resultaten

Sta op stoel voor senioren en ouderen

Senioren fauteuil


Sta op stoel senioren en ouderen

Bent u op zoek naar een sta op stoel senioren? Staalbaron heeft een uitgebreid assortiment senioren fauteuils, sta op stoel senioren, relaxstoelen, transferstoelen voor ziekenhuizen, etc. Deze collectie is zowel beschikbaar voor consumenten als voor professionele instellingen. Naast fauteuils heeft u ook de keuze uit eetkamerstoelen, wachtkamerstoelen en al het andere zorgmeubilair. Neem bij vragen vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Elektrische Sta op stoel voor ouderen

De elektrische sta op stoelen voldoen aan de ergonomische standaarden die worden gehanteerd bij ziekenhuizen, zorginstellingen en ergotherapeuten. De lange en brede armleuningen maken het mogelijk om zelfstandig op te staan. Daarnaast is voldoende ondersteuning in de rug en nek essentieel voor een heerlijk zitcomfort. De sta op stoel senioren bieden door haar ergonomische vormgeving voldoende comfort in de rug- en nekwervels. De collectie van Staalbaron wordt dan ook veelvuldig toegepast door heel Nederland en België. Onder andere bij ziekenhuizen, obesitasklinieken, dokterspraktijken, gevangenissen, verpleeghuizen en bejaardencentra.

Fauteuil voor ouderen met sta op hulp

Heeft u echter moeite met het zelfstandig opstaan? Dan is de sta-op functie de oplossing bij onder andere een afnemende spierkracht. De sta-op beweging is speciaal ontwikkeld voor senioren. De trage beweging zorgt ervoor dat u in de balans blijft. Uw voeten blijven gedurende de gehele beweging aan de grond. Dit veilige en stabiele gevoel vergroot de zelfstandigheid en zelfredzaamheid. De afstandsbediening bestaat maar uit 2-knoppen. Door deze simpele bediening kunnen zelfs mensen met een lichte vorm van dementie gebruik maken van de fauteuil voor ouderen.Bent u zwaarder dan 100kg? Dan adviseren wij een 2-motorige fauteuil met een extra brede zitting. Het extra verstevigde frame en de krachtige motoren bieden u een langdurig zitcomfort. Vanwege de aanwezigheid van twee motoren zijn de rugleuning en de voetensteun zijn onafhankelijk van elkaar te bedienen. De fauteuils zijn standaard uitgevoerd met een ligstand van 270 graden. Op deze wijze kunt u heerlijk een dutje doen.

Verstelbare fauteuils met hendel

Een andere optie is een verstelbare fauteuil door middel van een gashendel. De ergonomische vormgeving biedt een heerlijk zitcomfort. Bij gebruik van een gashendel gaan de rugleuning en voetensteun simultaan op-een-neer.

Hygiënisch kunstleder

Daarnaast zijn de stoelen uitvoerbaar in hygiënisch kunstleder K2 of K3. Dit kunstleder is MRSA-bacterie werend en urine afstotend. Het kunstleder bevat geen weekmakers en dit brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Zo zijn de stoelen eenvoudige te reinigen door middel van een vochtige doek. Daarnaast kunt u de stoelen zelfs schoonmaken met alcoholhoudende schoonmaakmiddelen! Ideaal als u de hygiëne in een ziekenhuis of zorginstelling wilt behouden.