Resultaat 1–24 van de 51 resultaten wordt getoond

Senioren fauteuil

Hoge stoel voor ouderen Relaxstoel

 


Senioren fauteuil

Bent u op zoek naar een fauteuil voor senioren of bejaarden fauteuils? Zorgmeubel heeft een uitgebreid assortiment fauteuils voor ouderen, relaxstoelen, transferstoelen voor ziekenhuizen, etc. Deze collectie is zowel beschikbaar voor consumenten als voor professionele instellingen. Naast fauteuils heeft u ook de keuze uit eetkamerstoelen, wachtkamerstoelen en al het andere zorgmeubilair. Neem bij vragen vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Senioren fauteuil ergonomisch

De fauteuils voor senioren of bejaarden fauteuils beschikken over een ergonomische vormgeving. Zij zijn in samenspraak met ziekenhuizen, ergotherapeuten en fysiotherapeuten ontwikkeld. Van belang is dat een senior langdurig comfortabel zit op een relaxstoel. Maar hoe zit men relaxed? De senioren fauteuils van Zorgmeubel bieden de juiste ondersteuning van de nek-en rugwervels. De hoge en ergonomisch gevormde rugleuning biedt het juiste zitcomfort. Door een juiste zithouding voorkomt uw rugklachten en blijft een comfortabel zitcomfort gewaarborgd. Daarnaast beschikken de fauteuils over extra lange en ergonomische armleuningen die het eenvoudiger maken voor een senior om op te staan. Zij kunnen zich immer makkelijker af zetten van de armleuning. Vanwege de ergonomische maten kunnen zelfs begin-dementerende ouderen comfortabel zitten. De collectie van Zorgmeubel wordt dan ook veelvuldig toegepast door heel Nederland en België. Onder andere bij ziekenhuizen, dokterspraktijken, gevangenissen, verpleeghuizen en bejaardencentra.

Elektrisch verstelbare fauteuils

De bejaarden fauteuils zijn verstelbaar tot in een hoek van 270 graden. De beweegbare rugleuning in combinatie met het voeten stelt de senior in staat om een heerlijk dutje te doen. Voor het verstellen van een fauteuil kunt u kiezen uit een handmatige en elektrische bediening. De elektrische bediening gebeurt door middel van een eenvoudige 'twee-knoppen' afstandsbediening. Zowel de rugleuning als de voetensteun bewegen simultaan op-en-neer. Daarnaast heeft u ook de keuze uit handmatige verstelbare relaxstoelen. De simultane beweging komt voort via een gashendel. De ergonomische vormgeving maakt de collectie geschikt voor ziektebeelden als dementie, artrose, reuma, Bechterew en andere geriatrische klachten.

Tevens kunnen de ouderen een dutje doen in de stoel met hoge rugleuning. Door het aanbrengen van de beweegbare rugleuning in combinatie met de voetensteun wordt de gebruiker in staat gesteld om een dutje te doen. De bediening van de beweegbare rugleuning in combinatie met voetensteun is mechanisch. Via een gashendel zakt de rugleuning voorzichtig naar achteren en komt de voetensteun gelijktijdig omhoog. De stoel met hoge rugleuning is een echte multifunctionele topper! Met als gevolg dat de ouderenstoel perfect geschikt is voor een zorginstellingen, een dagbesteding of een eetkamer.

Transferstoelen 

Optioneel zijn de fauteuils uitvoerbaar met wielen. Het resulteert in een transferstoel die toepasbaar is voor het verplaatsen van patiënten.

Hygiënisch kunstleder

Daarnaast zijn de stoelen uitvoerbaar in hygiënisch kunstleder K2 of K3. Dit kunstleder is MRSA-bacterie werend en urine afstotend. Het kunstleder bevat geen weekmakers en dit brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Zo zijn de stoelen eenvoudige te reinigen door middel van een vochtige doek. Daarnaast kunt u de stoelen zelfs schoonmaken met alcoholhoudende schoonmaakmiddelen! Ideaal als u de hygiëne in een ziekenhuis of zorginstelling wilt behouden.