Toont alle 9 resultaten

Obesitas stoelen

Obesitasstoelen

 


Obesitas stoelen

Mensen met een maatje extra ervaren vaak ongemak wanneer zij langdurig in een stoel zitten. Daarom heeft Zorgmeubel zorgvuldig in samenwerking met Obesitas klinieken een unieke collectie obesitas stoelen geproduceerd. De collectie bestaat onder andere uit eetkamerstoelen voor zware mensen, sta- op stoelen en relaxfauteuils. De gehele collectie bestaat uit hoogwaardige materialen. Zo is het frame in deze hele collectie extra verstevigd

Grote obesitas eetkamerstoelen

Bij het uitkiezen van grote eetkamerstoelen voor personen met obesitas dient u goed op te letten op de zithoogte. Een te lage zithoogte veroorzaakt vaak dat mensen moeilijk kunnen opstaan. Daarom beschikken de obesitas stoelen van Zorgmeubel over de juiste zithoogte. Daarnaast zijn de extra brede eetkamerstoelen met armleuningen. Armleuningen helpen de gebruiker bij het afzetten en vergemakkelijken het opstaan. De armleuningen zijn ergonomisch gevormd en standaard uitgevoerd met 'overgrip’. Door de vormgeving plaatst de gebruiker zijn handpalm eenvoudig over de armleuning om op te staan.De gemiddelde zitbreedte van de extra grote eetkamerstoelen is 62 cm. Een zitbreedte waarbij de persoon gemakkelijk kan zitten. Daarnaast zijn de extra stevige eetkamerstoelen stijlvol waardoor uw zorghuiskamer, behandelkamer of dagbesteding een gezellige uitstraling krijgt. De eetkamerstoelen voor zware mensen kunnen gemakkelijk een gewicht aan van 130 kg en meer tot zelfs 350 kilogram. Deze meubels voor zware mensen zijn extra brede eetkamerstoelen waardoor zij kunnen genieten van een comfortabel zitcomfort. Het zitvlak van deze meubelen voor zware mensen is extra breed. Deze extra sterke eettafel stoelen zijn geschikt voor ziekenhuizen, obesitas klinieken en voor thuisgebruik. Aangezien niet iedereen hetzelfde weegt bent u van harte welkom in de showroom. Dan heeft u een goed beeld bij het assortiment extra stevige eetkamerstoelen. U kunt kiezen uit meubels voor zware mensen met een verschillende zithoogte, zitdiepte en armleggerhoogte.Indien uw zorginstelling gebruik maakt van multifunctionele en dynamische ruimtes worden de zorgstoelen uitgevoerd met wieltjes in de voorpoten. Voor onder andere dagopvang of een zorginstelling worden de stoelen voor zware mensen vaak uitgevoerd met wieltjes. U of de cliënt zelf kan de zorgstoel gemakkelijk aanschuiven. Tevens zijn de zorgstoelen stapelbaar waardoor zij minimaal aantal oppervlak gebruiken. Vanwege de ergonomische kenmerken zijn de armstoelen de juiste keuze voor obese mensen met chronische gewrichtsontstekingen zoals artrose, reuma, scoliose, ziekte van Parkinson en ziekte van Bechterew.

Extra grote fauteuils

Indien u echter een extra grote relaxstoel zoekt voor bijvoorbeeld het tv kijken. Dan kunt u ook kiezen voor onder andere een extra grote sta-op stoel of een grote relaxfauteuil. Deze fauteuils en sta-op stoelen zijn ergonomisch gevormd en extra verstevigd in het frame. Daarnaast beschikken de grote fauteuils over elektronische sta-op hulp in de vorm van een goede motor inclusief afstandbediening. Op deze wijze wordt de sta-op beweging extra makkelijk. Deze extra grote fauteuils met elektronische besturing worden voornamelijk geleverd aan obesitas klinieken en ziekenhuizen.

Kunstleder obesitas stoelen

De obesitas stoelen worden uitgevoerd met kunstleder K2 of K3. Zo zijn deze hoogwaardige kunstlederen speciaal ontwikkeld voor de zorgsector. Onder andere de MRSA-bacterie hecht zich niet op het kunstleder. Daarnaast is het materiaal urine-werend en gecertificeerd met de Britse brandnormering CRIB5. Het reinigen van de stoelen is eenvoudig door middel van een vochtige doek. Ten slotte bestaat het materiaal uit een katoenen onderlaag. Dit voorkomt dat het materiaal vocht vasthoudt en gaat 'zweten'!.