Balance Relax

Hygiënisch  •  Ergonomisch  •  Stapelbaar

Kleuren kunstleder:

Kleuren beits:

Seniorenstoel hoge rug !

seniorenstoel hoge rug paars leer met afstandbediening

Ergonomie: Veilig opstaan

De relaxstoelen voldoen aan de ergonomische maten die fysiotherapeuten stellen aan seniorenstoelen. De juiste zithoogte maakt het de ouderen mogelijk, ondanks verminderde spierkracht, veilig op te staan.

seniorenstoel hoge rug paars leer afstandbediening

Valpreventie

Lange armleuningen ondersteunen bij sta-op en zit-bewegingen. Bovendien ervaren senioren steun bij overgrip aan het uiteinde van de optionele houten armleuningen. De handen worden hier omheen geplaatst om extra af te zetten bij de sta-opbeweging.

Seniorenstoel hoge rug paars leer vooraanzicht

Rugleuning Instelbaar

De rugleuning heeft een handmatige relaxstand. De eventuele voetensteun klapt gelijktig uit met de relaxstand van de rugleuning. Zo kunt u een heerlijk dutje doen.

Seniorenstoel hoge rug paars leer zitting met lichte poten

Accessoires

De relaxstoelen hebben extra opties: extra hoge rugleuningen, houten armleuningen, afneembare zittingen, electrische bediening van de rugleuning. Zo kunt u thuis lekker uitrusten!

Seniorenstoel hoge rug paars leer verstelbaar

Hygiëne

Bacterie- en urinewerend kunstleder reinigt men eenvoudig met een vochtige doek. Het kunstleder is tevens brandvertragend en urinewerend.

Seniorenstoel hoge rug paars leer achteraanzicht

Kwaliteit: ZorgMeubel 1

Ergonomische rugleuning, relaxstand voor dutjes, armleuning met overgrip, extra functies, transferwielen voor poten classificeren de stoel ZorgMeubel 1, de beste keuze!

Beschrijving

Seniorenstoel hoge rug: Balance Relax

Seniorenstoel hoge rug Balance Relax zijn uitgevoerd met hoge, ergonomische gevormde rugleuningen. De bediening van de rugleuning en voetensteun gaat met behulp van een afstandsbediening. Het betreft een afstandsbediening met twee knoppen. Dit betekent dat de relaxstoel 2 knoppen heeft. Namelijk 1 knop voor naar achteren en 1 knop om weer naar voren te gaan. De Balance Relax gaat 130 graden naar achteren en er komt een voetensteun uit. Bovendien heeft de relaxstoel rechte armleuningen. Deze geven extra steun  bij het veilig opstaan. Daarnaast is de zitbreedte van de relaxstoel 51 cm. De Balance Relax is een sfeervolle ruststoel voor thuis of multifunctionele zorghuiskamers of inloopruimten. In een trendy zorg interieur wordt Seniorenstoel hoge rug Balance Relax uitgevoerd met urine werend materiaal dat aanvoelt als echt leer en ademt. Dit geeft extra veel zitcomfort voor de ouderen. Het urine werende kunstleder is speciaal ontwikkeld voor zorginstellingen en makkelijk te reinigen.

Indien de gebruiker meer dan 130 graden naar achteren wilt, adviseren wij de Balance Relax Mechanisch tot 145 of 160 graden naar achter. Mechanisch betekent een duwtje met de billen naar achteren. Indien men graag elektrische bediening wenst in plaats van mechanisch, dan is de Comforto Relaxstoel de beste optie. De Comforto Relaxstoel heeft tevens een Sta Op Functie.

Indien u aanschaf van deze ergonomische stoelen overweegt, neemt u dan contact op met Zorgmeubel 072 7600018.

Extra informatie
Deze zorginstellingen gingen u voor

Deze zorginstellingen gingen u voor

Extra informatie

Extra informatie

SPECIFICATIES

ErgonomischJa
FrameSterk Beukenhout, extra versterkt onder zitting en tussen de stoelpoten.
RugleuningStandaard: Fixed (F).
Optie: Relax 130 graden.
BedieningElectrisch met afstandsbediening.
ArmleuningLang en ergonomisch voorgevormd.
DoppenDop Vilt (DV) of Dop Nylon (DN).

OPTIES

Accessoires Hoofdsteun, Voetensteun, Armleuning
BekledingHygiënisch en urinewerend kunstleder.
Sta-op FunktieNee.
Film Product

Film Product

Kleuren kunstleders MRSA

Kleuren kunstleders MRSA

Beitskleuren Hout Standaard: Frames

Beitskleuren Hout Standaard: Frames

Accessoires Zorgfauteuils

Accessoires Zorgfauteuils

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe kies ik de juiste relaxstoel voor mijn moeder of vader?
Indien u een relaxstoel voor uw vader of moeder wilt kopen, spelen de onderstaande factoren een rol bij de eventuele aanschaf:
 • Heeft uw ouder last van (begin) dementie? Indien ja, dan is een handmatige bediening van de relaxstoel aan te bevelen. Zo nee, dan kun u een afstandsbediening met 2 of 4 knoppen overwegen.
 • Voor het bepalen van de zithoogte dient u antwoord te geven op de vraag: Wat is de lichaamslengte van mijn ouder? Wij bedoelen de lichaamslengte tijdens volwassenheid (een senior krimpt vaak in de rug vanwege  het inéén zakken van de rugwerfels) De onderbennen blijven gelijk en zijn een indicator voor de zihoogte.
 • Voor het bepalen van de zithoogte: Wat is de lengte van de onderbenen?
 • Straks zullen de armleuningen van de nieuwe seniorenstoel uw vader of moeder nog meer helpen bij het opstaan en gaan zitten. Zeker als u voldoende contrast tussen de kleur van de armleuningen en de vloer kiest.
 • Selecteer nu op zithoogte en zitbreedte en de juiste seniorenstoel volgt vanzelf
 • Zijn er lichamelijke klachten? Bijvoorbeeld last van heupen, knieën, onlangs knie- of heupoperatie ondergaan, evenwichtsproblemen, Sciliose, Artritis of Artrose, Reuma Parkinson? Voor een juist advies, willen wij telefonisch graag met u in contact komen 072 7600018.
Voor meer inforrmatie en meetadvies kunt u altijd bellen! 072 7600018
Zijn de seniorenstoelen makkelijk schoon te maken?
Deze seniorenstoelen zijn zeer eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Zowel het stoelframe van Beukenhout als de hygiënische kunstleder. Het kunstleder is in 3 kwaliteiten te leveren.
 • L1: Dit materiaal is speciaal geschikt voor de zorgsector. Het hygiënische materiaal is urine- schimmel- en bacteriewerend. De gevreesde MRSA- bacterie hecht zich niet op het materiaal. Zeker voor mensen met open wonden bij de zitting of rugleuning is dit belangrijk. De stoelbekleding kan periodiek, eens per halfjaar, gereinigd worden met chloor- en alcohol bevattende schoonmaakmiddelen. Het materiaal voldoet aan de hoogste Britse brandnormering CRIB5.
 • L2: Dit hygiënische materiaal is een met een vochtige doek eenvoudig te reinigen maar is niet bestand tegen alcohol of chloorhoudende schoonmaakmiddelen. Tevens is het kunstleder brandwerend en is prima geschikt voor thuiswonende senioren.
 • L3: Dit hygiënische materiaal is niet vocht doorlatend, makkelijk te reiningen maar heeft in tegenstelling tot L1  en L2 geen brandnormering.
Indien er een vlek ontstaat, verwijder deze zo snel mogelijk of neem contact met ons op voor advies. 072 7600018
Waar kan ik de stoel bekijken en uit proberen?
Deze ergonomische armstoelen staan in onze showroom 500 m2, Smuigelweg 1b 1704 PX  Heerhugowaard. In de showroom staan tientallen seniorenstoelen, fauteuils, sta-op stoelen, rolstoeltafels en veel meer zorgmeubilair........Bovendien zijn er meetstoelen zodat wij exact de juiste zithoogte, zitbreedte en zitdiepte kunnen bepalen om veilig op te staan. Indien u een telefonisch aangeeft wanneer u komt, zetten wij de koffie klaar! 072 7600018
Kan de relaxstoel geleverd worden in de zorginstelling van mijn vader of moeder?
Jazeker, wij leveren zorgmeubilair door heel Nederland en België op de door u opgegeven locatie. Indien u duidelijk naam, afleveradres en eventueel kamernummer opgeeft, verzorgen de chauffeurs de levering volgens de richtlijnen van het RIVM.
 • Let op: in zorginstellingen geven wij het meubilair af bij de receptie.
 • Oud meubilair nemen wij niet mee tenzij u dit uitdrukkelijk vraagt. In dat geval berekenen wij extra vrachtkosten en afvoerkosten. Bovengenoemde kan alleen bij een zelfstandig wonende senior en nooit in een instelling.
072 7600018
Service en Garantie Hoe zit het daar mee?
U ontvangt 2 jaar fabrieksgarantie op de producten bij "eigenlijk" dat wil zetten normaal gebruik. De belasting van de stoelen door lichaamsgewicht moet uiteraard overeenkomen met de productkenmerken. Mocht iets onverhoopt kapot gaan, stelt u ons op de hoogte van uw klacht met foto's. Op deze manier kunnen wij samen kijken hoe wij dit op kunnen lossen.Het is altijd beter eventuele twijfels van te voren aan te geven, dan kunnen wij er rekening mee houden. 072 7600018
De seniorenstoel is toch niet goed. Wat nu?
Tijdens het advies gesprek proberen wij met elkaar de juiste armstoel voor uw vader of moeder te kiezen. Vragen over de lichaamslengte nu en vroeger, het gewicht en eventuele lichamelijke klachten worden genoteerd. Wij adviseren u indien mogelijk een fysiotherapeut of ergotherapeut in te schakelen. Toch kan het soms gebeuren dat ondanks deze inspanningen de stoel niet lekker zit en dat is niet bedoeling. Hieronder staan 2 mogelijk senario's:
 • U heeft een keuze gemaakt uit de standaard collectie. In dat geval kunt u het zorgmeubilair onbeschadigd en goed verpakt binnen 5 werkdagen retourneren. Let op u betaalt slechts 2 de vrachtkosten.
 • U heeft een maatwerkproduct gekocht. In dat geval kunt u het zorgmeubilair onbeschadigd en goed verpakt binnen 5 werkdagen retourneren. Echter, u betaalt naast 2 maal de vrachtkosten ook 10% annuleringskosten.
Het is altijd beter, eventuele twijfels van te voren aan te geven, dan kunnen wij er rekening mee houden. 072 7600018
Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf een review voor “Balance Relax”

Maak een afspraak met onze zitspecialist!

Indien uw (begin-dementerende) moeder of vader zelfstandig thuis woont, is vallen een reëel gevaar. Het opstaan en gaan zitten zijn potentiële valmomenten. Een veilige eetkamerstoel met armleuningen is dan een hele geruststelling. Bovendien kunnen wij samen met u de juiste zithoogte van de zorgstoel bepalen. met behulp van de meetstoel. Op deze manier kunnen senioren makkelijker opstaan ondanks verminderde spierkracht. Tevens helpen sta-op stoelen bij veilig opstaan. Zorgmeubel heeft een ruime collectie met urine-werende bekleding en eenvoudige afstandsbedieningen.
Zelfstandig en veilig thuiswonen, gunnen wij alle senioren. Zorgmeubel, Beter Leven!

In de showroom staan tientallen ergonomische sta-op stoelen, seniorenstoelen, fauteuils en tafels om te testen en direct mee te nemen. Indien u liever telefonisch of online advies wilt hebben, helpen wij u graag verder.