Waarom voelt de ene plek beter dan de ander? Waarom is er veel onrust binnen een groep? Het zorgmeubilair is versleten. Het is tijd voor een verandering maar hoe pak je dat aan? Het zorgteam heeft veel ideeën maar komt niet tot één gedachten. Misschien wilt u bepaalde meubelen of vloeren en raambekleding juist houden en bent u benieuwd wat hierbij past? Wat kunt u veranderen om meer sfeer in een ruimten te brengen?

Voor deze vragen kunt u bij Zorgmeubel, Samen Beter Leven, terecht. Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw droominterieur of sfeervol meubelplan voor uw zorgorganisatie. Volgens een gedegen methode, gebaseerd op 30 jaar ervaring en kennis, combineren wij bouwtechnische zaken met sfeerelementen zoals geborgenheid, akoestiek, kleurgebruik en veiligheid. Daarnaast worden Arbo-zaken, hygiëne en brandpreventie meegenomen Dit stappenplan noemen wij ‘Ontzorg Interieurscan’. Deze methode passen onze specialisten toe bij Nieuwbouw, verbouw en een nieuw meubelplan.

Sterk in Ontzorgen

Omgeving beïnvloedt het welbevinden van mensen. Sfeervolle interieurs maken je blij en geven minder stress. Op deze manier wordt het genezingsproces bevorderd. Belevingsgericht een project inrichten is ons motto en specialisme. Zo houdt Zorgmeubel rekening met audio en visuele aspecten, zoals akoestiek en contrast. Tevens worden tactiele aspecten meegenomen zoals zachte, hygiënische materialen. Zorgmeubel heeft meer dan 30 jaar ervaring in projectinrichting. Zorgmeubel geeft u gedegen advies over de beste manieren en middelen om uw ruimten in te richten.

Ontzorg Interieurscan: Sterk Assortiment

Een zorginterieur kan sfeervol opgeleverd zijn, maar als het meubilair niet voor de doelgroep geschikt is, snel vies wordt, niet sterk genoeg is, gaat het helaas niet werken. Sterke en handige, multifunctionele producten maken het leven van het zorgpersoneel een stuk aangenamer. Deze zorgproducten dienen makkelijk te reinigen zijn. Keuze van de juiste materialen voor het individuele gebruik is hiervoor essentieel. Tevens adviseert Zorgmeubel over duurzame reinigings- en onderhoudsmiddelen.

Ontzorg Interieurscan: Sterk Team

Echt goed en eerlijk, onafhankelijk advies kun je alleen maar geven als je volledig onafhankelijk bent. Zorgmeubel is een onafhankelijk bedrijf en verbindt zich onvoorwaardelijk aan u, onze klant. Goed advies en eerlijke aanpak zijn essentieel. De aanpak van Zorgmeubel is zowel eenvoudig als effectief: Het team van Zorgmeubel neemt u zoveel mogelijk werk en zorgen uit handen. Dat doen we onder andere door ons werk goed voor te bereiden, goed te luisteren en duidelijke afspraken en offertes te maken. Zorgmeubel werkt volgens een vast creatief proces: de Ontzorginterieur scan. Indien gewenst wij op uw locatie met proefstoelen en de ruimtes te bezichtigen en vloeren en raambekleding op te meten. Alle projecten worden uiteindelijk schoon opgeleverd en ook inhuizen of uithuizen van meubilair is mogelijk.

Stap 1: Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker bij het ontwerpen en realiseren van een goed zorginterieur. De mensen zijn namelijk heel erg afhankelijk van hun (positieve) omgeving. Als voorbereidingen vragen wij van u:

 • Inventarisatie van eventuele uitdagingen,
 • Bepalen doelen en doelgroep,
 • Bestaande ideeën van zorgteam,
 • Plattegrond van de ruimte,
 • Filmpjes van de ruimte,,
  U gaat in de deuropening staan van de ruimte en filmt met de klok mee. Graag alle muren en het bestaande meubilair en lampen.
 • Inventarisatie van het huidige en nieuwe meubilair,
 • Sfeerborden (als ze er zijn),
 • Raambekleding,
 • Vloeren.

Stap 2: Resultaat

Vervolgens mag u van ons het volgende resultaat verwachten:

 • Samenvatten doelen en doelgroep.
 • 3-D presentatie van het nieuwe interieur.
 • Moodboard met sfeerimpressies,
 • Offertes van zorgmeubialir eventueel van vloeren en raambekleding.

Daarna bepaalt de organisatie of het interieurplan of meubelplan in zijn geheel of in delen wordt gerealiseerd, dat is de derde stap. Ook in dit stadium helpt Zorgmeubel u: inhuizen,meubels op zijn plaats zetten, verlichting ophangen. Zorgmeubel is er een groot voorstander van als de Technische Dienst van de zorginstellingen een actieve rol speelt bij het inhuizen. Het is ten slotte een klein feestje als de nieuwe spullen geleverd worden. Zorgmeubel, Samen Beter Leven biedt een totaal interieur oplossing van A tot en met Z.