Waarom voelt de ene plek beter dan de ander? Hoe beïnvloeden kleuren ons welzijn? Welke kleuren hebben een positief effect op de gemoedstoestand? Warme kleuren bevorderen een gevoel van veiligheid en harmonie. Maar wat zijn warme kleuren? Zijn er nog spelregels voor senioren wat betreft kleuren? 
Voor deze vragen kunt u bij Zorgmeubel, Samen Beter Leven, terecht. Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw droominterieur of sfeervol meubelplan voor uw zorgorganisatie. Onderstaand de mogelijkheden:

Kleuradvies Workshop

Zorgmeubel, Samen Beter Leven! stelt de mens centraal! In de eerste plaats de mens als cliënt. Voor hen is de omgeving een leefplek die veiligheid en geborgenheid moet bieden. De patiënten zijn afhankelijk van een positieve omgeving. In de tweede plaats de mens als medewerker. Voor hen is de omgeving een werkplek die hygiëne en efficiency moet bieden. Tijd is schaars! Hoe combineer je dit? Sfeervol zorginterieur in combinatie met doelmatig werken.

Gelukkig hebben onze interieurspecialisten veel kennis over deze specifieke uitdagingen in de zorg. Daarom heeft Zorgmeubel een stappenplan gemaakt de “Ontzorg interieurcan“. Samen met u maken wij stapsgewijs uw ideale sfeervolle zorginterieur waarbij interieuraspecten zijn gekoppeld aan zintuigelijke kenmerken zoals akoestiek, warme kleuren, geur, goede indeling met veiligheid en geborgenheid en positieve identiteit. Een onderdeel daarvan is kleur.

Stap 1: Kleuradvies voor ouderen

Uiteraard weet u voor welke ruimten u een kleuradvies nodig hebt.  Als voorbereidingen vragen wij van u:

  • Plattegrond van de ruimte,
  • Filmpjes van de ruimte,,
    U gaat in de deuropening staan van de ruimte en filmt met de klok mee. Graag alle muren en het bestaande meubilair en lampen.
  • Foto van de huidige vloeren, deuren, kozijnen en verlichting
  • Huidige Raambekleding

Stap 2: Resultaat

Vervolgens mag u van ons het volgende resultaat verwachten:

  • Moodboard met sfeerimpressies en kleuradvies,
  • 3-D presentatie van het nieuwe interieur.

Daarna bepaalt de organisatie of het interieurplan of meubelplan in zijn geheel of in delen wordt gerealiseerd. Ook in dit stadium helpt Zorgmeubel u: inhuizen, meubels op zijn plaats zetten, verlichting ophangen. Zorgmeubel is er een groot voorstander van als de Technische Dienst van de zorginstellingen een actieve rol speelt bij het inhuizen. Het is ten slotte een klein feestje als de nieuwe spullen geleverd worden. Zorgmeubel, Samen Beter Leven biedt een totaal interieur oplossing van A tot en met Z.