Inrichting zorghuiskamer Alkcare

Inrichting zorghuiskamer is een creatief proces waarbij de inbreng van kennis van zorgprofessionals essentieel is. Wanneer deze kennis wordt gecombineerd met ervaring en creativiteit van Zorgmeubel ontstaan er unieke zorginterieurs. Sinds 1990 heeft Zorgmeubel ervaring in projectinrichting: kantoren, horeca en zorginstellingen. De mens staat centraal!  Naast de cliënten spelen ook het zorgteam, de familie en vrijwilligers een cruciale rol. Iedereen draagt bij aan een sfeervol en functioneel zorginterieur!

Zorghuiskamers Realisatie

In de eerste plaats ontwerpt de Studio van Zorgmeubel een goede en logische indeling. Er dient ruimte te zijn de grote eetafel voor 14 demente senioren, TV-hoek met 8 ruststoelen, rusthoekje, opslag mogelijkheden. Studio Zorgmeubel kan al deze functies herbergen in de kleine woonkamer. 
De sfeervolle, rustgevende wandkleuren en behangopties worden aan het team voorgelegd via een menukaart. Zo ontstaan er 4 verschillende huiskamers qua sfeer en beleving.

072 7600018 Inrichting zorghuiskamer Alkcare

Zorghuiskamers aandachtspunten

Tien jaar geleden heeft zorginstelling Alkcare op de balkons huiskamers gerealiseerd. De sfeer is er nooit echt ingekomen. Tijdens een observatie ronde noteert Mariëtte Dekker de volgende aandachtspunten:

  • In de eerste plaats zijn de huiskamers zijn erg klein voor 14 (begin) dementerende mensen! Maar door aan beide zijden de gangruimten erbij te betrekken ontstaan er toch veel extra zitplekken en opslag. Vanwege de extra opslagruimte kan er goed opgeruimd worden!
  • In de tweede plaats zijn er te veel ramen, tegenlicht, glanzende materialen zoals glimmende tafelbladen. Dit veroorzaakt veel problemen met het zicht voor de ouderen. Aan de ene kant is er een goed daglicht simulatie maar aan de andere kant is er niet gedacht aan een sfeervol armatuur.
  • Tevens is er een zeer grote behoefte aan een fijn rusthoekje te creëren voor de dromers.
  • Als laatste zijn er heel veel decoraties hetgeen een warrig en rommelig interieur tot resultaat geeft. Ook hier geldt lekker opruimen.
  • De raambekleding draagt niet bij aan de sfeer of aan een goede akoestiek.

Door middel van de ervating en kennis van Zorgmeubel kunnen wij alle wensen invullen samen met het zorgteam voor de PG cliënten.

Vrijblijvend afspraak op uw locatie?

Deze zorginstellingen gingen u voor