Ergonomische stoelen

Bent u op zoek naar ergonomische stoelen? Werkt u in een zorginstelling of woont u zelfstandig thuis? Zorgmeubel beschikt over een uitgebreid assortiment ergonomisch meubilair voor de ouderzorg en voor thuis. Zo bevat het assortiment onder andere eetkamerstoelen, hoge stoelen voor ouderen, sta-op stoelen, obesitas stoelen en meer! Neem vrijblijvend contact met ons op indien u vragen heeft. 

MAIL OF BEL ONZE SPECIALIST 072-7600018

Ergonomische stoelen voor in de eetkamer

Onze adviseurs zijn specialisten in het vaststellen van de juiste senioren stoelen en de bijkomende maatvoeringen. In de eerste plaats hebben senioren andere lichaamskenmerken. Onder andere een kromme rug in combinatie met verminderde spierkracht in armen en benen. In de tweede plaats kunnen ouderdomsziekten een rol spelen zoals reuma, artrose, de ziekte van Parkinson, allerlei vormen van dementie, de ziekte van Alzheimer. Bovengenoemde factoren kunnen het veilig opstaan negatief beïnvloeden. Daarnaast zitten senioren of patiënten vaak langdurig op stoelen. Daarom heeft Zorgmeubel in samenspraak met fysiotherapeuten en ergotherapeuten een zorgvuldige collectie opgebouwd van ergonomische seniorenstoelen waarbij goed zitten van het uitgangspunt is.

Ergonomische stoelen & hygiënische bekleding

Alle stoelen zijn uitvoerbaar met kunstlederen L1 en L4. Deze hoogwaardige kunstlederen zijn MRSA-bacterie afstotend, urinewerend en simpelweg schoon te maken met een vochtige doek. Periodiek schoonmaken met alcoholhoudende reinigingsmiddelen is toegestaan.

Hoe zit men goed? Een gezonde zithouding!

Maar hoe zit men goed? Hieronder een sommatie van een aantal aandachtpunten:

  • Optimale ondersteuning van de nek- en ruggenwervels;
  • Juiste zithoogte: Bij een te lage zithoogte reiken uw voeten niet tot de grond wat rugklachten kan veroorzaak;
  • Goede zithoek: om rugpijn te voorkomen dient de patiënt in een 90 graden hoek te zitten. Een juiste zitdiepte, zithoogte en mogelijk lendensteun zorgen hiervoor.

Ergonomische fauteuils

Naast ergonomische eetkamerstoelen heeft u ook keuze uit ergonomisch gevormde fauteuils. De verrijdbare relaxstoelen worden vaak toegepast bij ziekenhuizen. In de eerste plaats zorgt de ergonomische vormgeving ervoor dat cliënten langdurig kunnen zitten en zelfs een slaapje kunnen doen. Daarnaast beschikken de stoelen over een sta-op functie voor veilig opstaan. Ten derde kunt u optioneel de sta-op stoelen uitvoeren met afneembare armleuningen. Dit verlicht de taken van verplegers bij de transfers van stoel naar bed of bij het verplaatsen van cliënten naar verschillende ruimten.

BEL OF MAIL ONZE SPECIALIST 072-760018

Advies nodig?

Vraag vrijblijvend advies aan één van onze specialisten.

Neem contact op