Duurzaamheid in assortiment en materiaal!

Zorgmeubel vindt duurzaamheid in assortiment en materiaal  essentieel. De zorgsector stelt zeer hoge en hygiënische eisen aan het interieur, zorgmeubilair en materialen. Hoe kun je milieubewuste keuzes maken? Bestaan er hygiënische materialen die ook milieu certificeringen hebben?

Duurzaamheid is het zorgen voor een balans tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Voor nu, maar ook voor de komende generaties. Zorgmeubel vindt dit belangrijk en helpt u op weg. Daarom kiezen wij In ons assortiment altijd voor de milieubewuste optie. Bijvoorbeeld stoelen die bekleed zijn met kunstlederen die geproduceerd worden zonder zware metalen of weekmakers. Vervolgens meubellakken zonder terpentine. Bovendien zijn tafelbladen gemaakt van FSC gecertificeerd hout. Vervolgens

Duurzaamheid in transport!

Ten tweede duurzaam in transport. Hoe kun je dat nu zeggen als meubels tegenwoordig overal in Europa vervaardigd worden? Bovendien worden meubels ontzettend goed verpakt in karton en plastic om transportschade te voorkomen. Dat brengt dus een hoop afval met zich mee. Hoe gaat Zorgmeubel daar mee om?

Gelukkig hebben de transportbedrijven waar Zorgmeubel meewerkt de milieu certificatie Lean & Green. Dat betekent dat deze transport bedrijven hebben hun CO2 uitstoot daadwerkelijk verminderen. Bijvoorbeeld door bij internationale transporten gebruik te maken van goederentreinen. Immers, dtrein is de meest duurzame vorm van gemotoriseerd transport over land.  Zo levert Zorgmeubel een bijdrage aan de beperking van CO2-uitstoot én draagt zij bij aan het behalen van de doelen uit het klimaatakkoord van Parijs. 
Daarnaast wordt meubilair heel erg goed verpakt om transportschade te voorkomen. Rollen inpakplastic en kartonnen dozen zijn nodig om tafels en stoelen te vervoeren. Immers, u wilt uw meubilair netjes aangeleverd krijgen. Tijdens onze meubilairproductie in onze werkplaatsen en magazijnen scheiden wij de verpakkingsmaterialen. Stoelen worden zo veel mogelijk ingepakt in gebruikte dozen. Op deze manier dragen wij allemaal bij aan een schonere wereld voor de nieuwe generatie.

Duurzaamheid in huisvesting

Bovendien is Zorgmeubel duurzaam in huisvesting. Hoe geven wij daar vorm aan?

Daarnaast is Zorgmeubel gevestigd in het karakteristieke pand ZienXL. Ten eerste is er in dit gebouw veel gebruik gemaakt van oude, tweedehands materialen; Oudhollandse dakpannen uit begin 1900, stenen vloeren van boerengeeltjes, gebruikte metselstenen en ga zo maar door. Daarnaast hebben wij grote houtkachels die het resthout van de werkplaatsen verbranden. In de derde plaats werken er meerdere ondernemers in dit representatieve gebouw ZienXL, Samenwerken onder één dak. Deze bedrijven maken gezamenlijk gebruik van diverse facilitaire voorzieningen. Daar waar we kunnen zullen wij elkaar helpen. Dat is een warm en fijn gevoel……..en lekker duurzaam.

Bel 072-7600018 of mail voor een ergonomische zorgomgeving!

Deze zorginstellingen gingen u voor